La Biblioteca Valenciana convoca els Premis de Creació Literària per a escolars i alumnes d’escoles d’adults

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través de la Biblioteca Valenciana, ha convocat la segona edició dels Premis de Creació Literària de la Biblioteca Valenciana, dirigits a escolars de 5é i 6é de Primària, alumnes d’ESO i cicles formatius, així com de Batxillerat i formació de persones adultes.

Es tracta de la segona edició d’uns guardons que pretenen fomentar l’interés dels escolars de la Comunitat Valenciana per la lectura, l’escriptura i la creació literària, i serveixen, a més, de colofó als tallers de creació literària organitzats per la Biblioteca Valenciana.

Els centres educatius on cursen estudis els alumnes interessats podran presentar les seues sol·licituds fins al pròxim 23 d’abril, mitjançant correu postal dirigit a la Unitat de Difusió del monestir de Sant Miquel dels Reis, o bé per correu electrònic a l’adreça bvdifusion@gva.es. Els premis es decidiran al principi del mes de maig i s’entregaran en un acte públic que se celebrarà el 21 de maig, coincidint amb el Dia de la Diversitat Cultural.

Els premis es convoquen en tres modalitats, i s’entregaran cinc guardons per cada modalitat. En concret, es tracta de les modalitats de Còmic, a la qual es podran presentar alumnes de 5é i 6é de Primària; Narrativa, dirigida a alumnes de Secundària i cicles formatius; i la modalitat de Poesia, a la qual poden presentar-se alumnat de Batxillerat i de formació de persones adultes. Els premiats rebran un lot de llibres i la Biblioteca exposarà els seus treballs, junt amb els de tots aquells participants que ho desitgen.

El tema principal sobre el qual hauran de versar les obres presentades és l’enteniment mundial, coincidint amb la declaració per part de la UNESCO de l’any 2016 com a Any Internacional de l’Enteniment Mundial. L’objectiu d’aquesta declaració és la promoció d’una millor comprensió sobre l’impacte global de les accions locals amb el repte de fomentar polítiques innovadores per a fer front als desafiaments globals, com ara canvis climàtics, seguretat alimentària i la migració.

La convocatòria d’aquests guardons s’emmarca en l’àmplia varietat d’activitats organitzades per la Biblioteca Valenciana encaminades a promoure la lectura, entre les quals també es troben els tallers d’animació lectora, recitals poètics, representacions teatrals, trobades amb autors i publicacions específiques sobre didàctica de la lectura.

Tallers de creació literària

La Biblioteca Valenciana ha posat en marxa enguany un total de 8 tallers de creació literària, amb un total de 1.740 places, perquè xiquets, jóvens i majors puguen desenvolupar la seua creativitat. Una proposta que en aquesta edició ha comprés tot tipus de gèneres, des de la narrativa o la poesia, fins a noves formes d’expressió com el còmic, i que s’ha convertit en una de les millors eines perquè xiquets i jóvens es familiaritzen amb la cultura escrita.

En concret, fins al moment han participat en els cinc tallers que ja s’han celebrat un total de 42 centres educatius de la Comunitat Valenciana, principalment Centres d’Educació Primària, instituts de Secundària i entitats que ofereixen formació a persones adultes. Així mateix, la Biblioteca celebrarà en els pròxims mesos els 3 tallers restants en què està prevista la participació de 34 centres educatius.

D’aquesta manera, la Biblioteca presta especial atenció no sols a la lectura sinó també a l’escriptura i a la creació literària, activitats que ajuden a l’alumnat a introduir-se en el món de la literatura i a viure-la d’una manera més personal.

Per a més informació: http://bv.gva.es/screens/anim_spi.html#5

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari