Presentació

RP2B

Antecedents

Estem en un moment crític en l’evolució de la nostra societat. Un moment en el què estan produint-se canvis collunturals en l’estat del benestar. Tots aquests canvis afecten també a l’estructura del sistema educatiu i a la manera de desenvolupar la nostra tasca educativa.

Des del govern actual de la generalitat estan treballant en iniciatives com “La primavera educativa” per a recollir totes les necessitats d’innovació educativa i utilitzar-les en un nou model de sistema educatiu. Estan apareixent centres que treballen com a “comunitat d’aprenentatge” amb la participació activa de tots els membres de la comunitat educativa en les AEE’s “Actuacions Educatives d’Èxit”, i des del consell estan prop de publicar una normativa pròpia per aquests tipus de centres.

En el nostre centre ja hem entrat en una dinàmica d’innovació educativa en el curs actual. S’ha encetat un Projecte de Formació en Centres per a que ens formem en la inclusió dins de la nostra tasca educacotiva del treball per projectes. Per un altra banda, s’està ja treballant en el projecte LÒVA amb alumnes de segon d’ESO com a un projecte interdepartamental en el que estan implicats molts companys, els alumnes i els pares, i està funcionant d’una manera extraordinària. Sense oblidar al GIR que està treballant per la igualtat i en contra de la discriminació. Per a portar endavant tota aquesta feina es clar que es necessita d’un claustre implicat i un esforç afegit a la ja complicada tasca diària que tenim com a profes.

Objectius

Dins de la dinàmica d’innovació educativa en la que ens trobem actualment al nostre centre, naix el projecte “Obrim el Ribera”. Un projecte per  a fomentar la participació dels membres de la comunitat educativa. Una eina d’informació sobre les novetats i l’actualitat del sistema educatiu i dels òrgans col·legiats del nostre centre. L’objectiu principal és que coneguem el que s’està fent i el que es vol fer al centre, que tots els membres de la comunitat educativa puguen participar activament, opinar i donar possibles alternatives i millores a les actuacions realitzades o a realitzar, es produïsquen crítiques constructives i puga ser una ajuda per al millor funcionament del centre. La crítica com a una eina constructiva.

Estructura

“Obrim el Ribera” funcionarà com un bloc de noticies en el que puntualment s’obriran temes de discussió, s’informarà de temes que siguen d’interès per a la comunitat educativa i es realitzaran aportacions per part de col·laboradors d’aspectes que puguen ajudar en la tasca diària de professors i alumnes.

Els usuaris tindran que registrar-se per accedir a determinats continguts que estaran restringits per a determinades categories d’usuaris. Els usuaris no registrats no podran realitzar comentaris ni participar en discussions ni enquestes.

One Comment

  1. Vicent no puc enviar-te les fotos de Madrid i tampoc se com penjar-les o enviar-les al blog

Deixa un comentari